Beschermd Wonen 

1240425_617280878312393_1128824710_nBeschermd wonen.
Wil je kleinschalig wonen. Als je om redenen een beschermd wonen plek zoekt dan hebben wij hiervoor 3 woonplekken, welke incidenteel ook gebruikt kunnen worden voor crisisopvang als er een niet bezette plek is. Om voor beschermd wonen in aanmerking te komen is een akkoord van je gemeente of een PGB nodig.
Het beschermd wonen is hier op de boerderij niet geschikt voor verstandelijk of lichamelijk beperkte mensen.

Onze inzet bij beschermd Wonen is dat je in staat bent en de intentie hebt je verder te ontwikkelen naar een volgende – meer – zelfstandige – stap in je leven en of dat 1 of meerdere jaren duurt is niet zo zeer van belang.

De 2 beschermd wonen plekken betreffen zelfstandige verblijfsruimten.

‘s-Nachts zijn er wel begeleiders aanwezig, maar er is geen actief toezicht. Je verblijft in een eigen ruime verblijfsruimte met daarin een zitgedeelte, eettafel, een slaapvoorziening. De keuken, toilet en douche met de gemeenschappelijke ruimte zijn aanpalend. De wasruimte met daarin wasmachine, droger is nabij.

Wij zijn kleinschalig, wonen op het platteland dus het is er stil en donker, maar ook heel vertrouwd en prettig.Afbeelding 19

Als je naast wonen ook deelneemt aan het dagprogramma is het van belang dat je als persoon en qua problematiek past in de deelnemersgroep zoals die ons overdag bezoekt. Voor de momenten dat je niet deelneemt aan het dagprogramma moet je in staat zijn jezelf bezig te houden.

Wil je van de beschermd wonen plek gebruikmaken, dan verwachten we van jou dat je:

Als je bij ons komt (wonen) verwachten we dat:
– je deelneemt aan ons doordeweekse dagprogramma
– gemotiveerd bent en je inzet voor je ontwikkeling
– dat je je aan de afspraken houdt
– geen verslaving (alcohol, drugs, gok etc) hebt
– geen agressie
– geen acting out gedrag vertoond
– ’s avonds vóór 22:00 uur binnen bent
– bezoek is prima maar graag na overleg met ons

 

Van de 2 aanwezige woonplekken is er momenteel 1 beschikbaar