De Oldenhof

Bed, Box & Breakfast,vakantiehuisje, Loenen, Apeldoorn, Gelderland

De Oldenhof is een kleinschalig centrum dat zorg, begeleiding en ontwikkeling biedt aan kinderen en (jong) volwassenen met een zorg- en/of hulpvraag.

 

Bed, Box & Breakfast,vakantiehuisje, Loenen, Apeldoorn, Gelderland

 De Oldenhof

De Oldenhof is in 2012 opgericht vanuit de vraag om jongeren die vast gelopen zijn een periode bij ons te begeleiden. Problemen thuis of op school kunnen soms zo heftig zijn, dat er behoefte bestaat aan een plek waar ze op adem kunnen komen. Uit het patroon waar de problemen zich openbaren en bezig gaan met andere dingen. Steeds vaker komen er jongeren die problemen hebben nav een trauma in hun jeugd. Met de juiste begeleiding, anderen die je begrijpen en een dag invulling waarin je je ook ontwikkelt. Maar ook andere hulpvragen die te maken hebben met onbalans, angsten, burn out of levensvragen zijn welkom. Een plek waar je jezelf mag zijn, er naar je geluisterd wordt, anderen ontmoet waar je jezelf in herkent, en je passende begeleiding vindt waar je weer mee verder kunt, kan een duwtje zijn in de goede richting. Passie en compassie zijn onze drijfveren, kennis en ervaring maakt dat we weten waar we mee bezig zijn en de locatie en de paarden doen de rest.

In diverse individuele trajecten wordt er samen gewerkt met onze paarden, en koppelen we een jongere aan een paard waarmee het raakvlakken heeft. Zo leren ze een contact aan te gaan, een band op te bouwen, verantwoordelijkheid te nemen en zorgzaam te zijn. Bij ons heeft ieder paard zijn verhaal, en iedere jongere ook. Vaak is er een herkenning bij het paard, waarbij er inzicht en bewustwording ontstaat. Door ze samen te brengen, ontstaan er prachtige relaties waarbij het paard, de mens zichzelf leert kennen en Zijn.

We werken samen met diverse professionals, passend bij onze visie. Tevens verwijzen we door, of werken we samen, wanneer er behandeling nodig blijkt te zijn. Jongeren komen bij ons via scholen, instellingen en doorverwijzers als huisarts, GGnet, Jeugdzorg, en op eigen initiatief.

We streven ernaar een werkplek te creëren waarin mensen met verschillende achtergronden worden gewaardeerd en gerespecteerd en waarin werknemers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. We hebben aandacht voor de unieke combinatie van talent, ervaring en mogelijkheden, wat bijdraagt aan het succes van de Oldenhof.